Windows 7 beállítása

pppoe ADSL Internet kapcsolat beállítása

Ahhoz, hogy az internetre csatlakozni tudjunk, szükség van egy hálózati kártyára és egy szélessávú csatlakozás beállítására a számítógépen. Ez a leírás végigvezeti Önt a szélessávú kapcsolat beállításán.

_

_

1. lépés
Nyissuk meg a Start menü-t és lépjünk be az abban található Vezérlőpultba.

 

Windows 7 beállítása

 

2. lépés
Alapértelmezésben a Vezérlőpult Kategória nézetben jelenik meg. Ha Önnél is a lenti képen látható módon vannak elrendezve az ikonok, akkor a Hálózat és internet kategórián belül kérjük, válassza ki a Hálózati állapot és hálózati feladatok megjelenítése alkategóriát. Ezután a Hálózati és megosztási központba kerül.

Mejegyzés: a Windows XP-ben Klasszikus nézet néven választható lehetőséget Windows 7 alatt „Nagy ikonok”-ként érhetjük el. Így szintén a Hálózati és megosztási központba juthatunk el.

 

Windows 7 beállítása

 

VAGY


Windows 7 beállítása

 

3. lépés
A Hálózati és megosztási központon belül elsőként válasszuk ki az „Adapterbeállítások módosítása” menüpontot. Itt tudjuk megnézni, hogy van-e hálózati kártyánk telepítve, és hogy annak milyen az állapota.

 

Windows 7 beállítása

 

4. lépés
Amint a képen láthatjuk, a hálózati kártyánk le van tiltva (szürke az ikonja). Ahhoz, hogy internetezni tudjunk, mindenképpen engedélyeznünk kell, ezért kattintsunk rá a jobb egérgombbal, és válasszuk az „Engedélyezés” opciót.

Amennyiben Önnél semmi sem jelenik meg az ablakon belül, akkor telepítenie kell egy hálózati kártyát, ehhez segítséget a számítógéphez, vagy a hálózati kártyához kapott telepítő CD-n, vagy a dokumentációban találhat.

 

Windows 7 beállítása

 

5. lépés
Miután ellenőriztük hálózati kártyánk állapotát, hozzunk létre egy szélessávú kapcsolatot. Ehhez menjünk vissza a Hálózati és megosztási központba, ahol válasszuk ki az „Új kapcsolat vagy hálózat beállítása” pontot.

 

Windows 7 beállítása

 

6. lépés
A megjelenő ablakban válasszuk ki a legfelső lehetőséget: „Csatlakozás az internetre”!

 

Windows 7 beállítása


7. lépés
A következő ablakban a „Szélessávú (PPPoE) – Kapcsolódás felhasználónevet és jelszót igénylő DSL- vagy kábelmodem segítségével” opciót válasszuk!

 

Windows 7 beállítása

 

8. lépés
A következő ablakban minden mezőt értelemszerűen ki kell töltenünk.

Felhasználónév: a szolgáltatóval szerződéskötéskor egyeztetett, vagy a szolgáltató által kiosztott felhasználónév

Jelszó: a szolgáltatóval szerződéskötéskor egyeztetett, vagy a szolgáltató által kiosztott jelszó

A felhasználónév és a jelszó általában csak kisbetűkből és számokból állhat!

 

Windows 7 beállításaHa mindent kitöltött, akkor kattintson a Csatlakozás gombra, és már internetezhet is.

 

Jó internetezést kívánunk! Wink

 

 windows 7 internet beállítás,windows7 internet beállítás,win7 internet beállítás,win 7 internet beállítás,windows 7 internet csatlakozás,windows 7 internet telepítés,windows 7 hálózat beállítás,windows 7 adsl beállítás,windows 7 adsl kapcsolat,adsl beállítás,adsl csatlakozás,adsl kapcsolat,szélessávú kapcsolat,csatlakozási ikon,új kapcsolat